Seriespelet

Ligaspelet avslutat för säsongen

Svenska Bowlingförbundet har beslutat ställa in säsongens resterande matcher p.g.a. Coronavirus.

Scoring online
Logga in
Ej inloggade:
Inloggad:

Läget i truppen

Vi har nu intervjuat samtliga spelande medlemmar om tankarna inför den kommande säsongen. Läget är stabilt. Vi ger er här de aktuella siffrorna, med fjolårets siffror inom parentes:

Antal som vill ha licens och spela liga: 25 (25).
Antal som vill ha licens men inte spela liga: 1 (3).
Antal osäkra om framtiden: 3 (0).
Antal som enbart vill delta i träningen: 5 (5).

Vi hoppas naturligtvis att de för dagen osäkra beslutar sig för en fortsatt ligaspelssatsning. I så fall uppnår vi en optimal uppsättning för att anmäla tre lag. I ovanstående siffror över ligaspelare är våra nyförvärv Leif W, Bosse F och Ronny inräknade.


I Coronans spår

Vi har nu ev fått vårt första fall av Covid 19. Llorente har legat till sängs under den förra veckan med förkylning, hosta, feber och frossa. Han är nu återställd, men befinner sig i karantän i hemmet i några dagar. Han deltog i vår gemensamma träning den 17 mars. Han har inte testats.

Våra kommande klubbarrangemang är nu i farozonen, firandet av Årsdagen den 8 maj och årsmötet den 13 juni. Vi återkommer kring detta, så snart styrelsen har friskförklarats och kunnat sammanträda.

Från SPF meddelas att matchen mot Bollnäs den 16 april är inställd liksom resterande matcher i Panterbowlingen.


Tio i topp 2

Lopez och Mazzola är dom som varit mest aktiva, när det gäller bortamatcher. Av 9 möjliga har dom fullföljt 10. Mystiskt, det måste vara något elektroniskt, som Gösta Ekman sa. Det hedrar dom i alla fall. Här kommer listan. 1:a Lopez och Mazzola 10, 3:a Nordahl, Oscar och Liedholm 9, 6:a Bacchus 8, 7:a Pirlo och Costacurta 7, 9:a Balotelli, Kaka, Totti och Gattuso 6.

 


Tio i topp

I dessa ensamhetens tider kan det kanske vara intressant att minnas tillbaka på den gångna säsongen. Vi kommer därför att presentera diverse tio i topp-listor, vanliga och ovanliga. Vi börjar med antal spelade ligamatcher. Kungen heter Oscar, som noterar 18,75 matcher av 18 möjliga. Det lär bli svårt att överträffa i framtiden.

1. Oscar 18,75, 2. Gattuso 17,75, 3. Lopez, Mazzola, Bacchus, Balotelli och Kakà 17, 8. Donadoni 15,5, 9. Nordahl och Pirlo 15.


Bok om bowling

Vem minns inte vår legendariske lirare Guti (Yngve Larsson). Han följer med stort intresse våra öden och missöden via nätet. För att höja spelstandarden inför nästa säsong har han skänkt klubben en förträfflig bok ”Bok om bowling, en praktisk vägledning för den vetgirige”. Den kommer att göra underverk. Vi låter den cirkulera inom klubben. Var och en disponerar den under högst 4 dagar, så hinner alla läsa den före träningsstarten i augusti. Boken innehåller ca 100  lättlästa sidor med tips om ansats, pendling, spärrförflyttning m.m. Vill du vara med i ”bokcirkeln”, så gå in under fliken ”anmälningslistor” på hemsidan och anmäl dig. Listan kommer upp inom kort. När du lämnar ifrån dig boken till någon annan medlem, så skriv in datum för frånlämnandet bredvid ditt namn. Då har vi full koll. Anmälningslistan läggs upp inom kort. Vi vet att många av er lider av bowlingabstinens. Nu får ni en chans att närma er verksamheten igen.

 

NU FINNS ANMÄLNINGSLISTAN
(Bättre sent än aldrig ;) )


Spelarna sitter säkert

Oron har varit stor i spelartruppen under de senaste dagarna. Vad händer om vi blir varslade eller korttidspermitterade? Vi kan nu lugna er alla. För BK Milans del gäller korttidspermittering. Det betyder i stort sett att Staten går in och betalar lika mycket i lön till er, som klubben gör. Syftet är att alla lirare ska kunna behålla sin anställning för att senare kunna växla upp, när läget i samhället förbättras.


Pröva skidskytte

Den stora tomheten har brett ut sig. Vad ska man nu göra? Kanske pröva skidskytte som Stina N? Jag försökte förgäves övertala henne att gå över till bowling, men hon menade att det är betydligt enklare att skjuta ner 5 svarta punkter än att slå ner 10 bångstyriga käglor, som ibland t o m vägrar att lägga sig ner, trots att dom är träffade. Jag börjar lite lätt med ”Pang i bygget” med John Cleese på videon.


Inställt möte

Dagens styrelsemöte har inställts p g a sjukdom och kyligt väder. Mötet kommer att hållas, när vårvärmen har kommit.


Extra meny. Mobilvänlig

Håll koll på dessa datum…

  • 12/12 Julbord
  • 17/12 Skinkslaget
  • 30/12 Mellandagsträning
  • 11/1 Brunch med minijulshow
  • 1/2 Arbetsmöte
  • 8/5 Årsdagen
  • 13/6 Årsmöte

Det händer något du INTE vill/får missa.

Klot mm.

Klotborrare:
Oves bowling, Sandviken
Anders Hermansson.
Borrbussen Pro shop.

Klotvård och tillbehör : Ingvar Hernhag

Sponsorer


Senaste kommentarerna
  • Redaktionschefen on Tio i topp 2Dom som spelat fler matcher än vad som är möjligt, får dom betala extra ligaspelsavgift? ;)
  • Leif Ohlsson on Pröva skidskyttePröva pistolskytte, typ fripistol 50 m. 10:an, som en tumnagel. Jag bytte bort kulan till klotet 1986 och märkte vilken...
  • Llorente on LotteriJag tror att spelet har tagit intryck av Corona för det verkar mycket imfekterat för tillfället? Utdelningen på sista spelen...