A-laget

Lördag 19/10 10:00

BK Milan – BK WeGe

• Honda

• Maldini

• Junior

• Laudrup

• Ronaldiinho

• Gattuso

• Torres

• Donadoni

Resurs: Kaka

Mfs: Honda

Adm: Kakà

F-laget

Lördag 19/10 kl. 11.40

BK Milan F – BK WeGe

• Oscar

• Gabriel

• Liedholm

• Balotelli

• Llorente

• Castello

• Gren

• Nesta

Resurs: Mazzola

Mfs: Gren

Adm: Liedholm

4-manna

Söndag 20/10

10.00        BK Zenit B – BK Milan B

• Nordahl (bil)

• Bacchus

• Pirlo  (+Sammy. Egen bil p.g.a hundvakt i Gylle)

• Lopez (egen bil)

Mfs: Bacchus

Logga in
Ej inloggade:
Inloggad:

Costacurta utkastad

Costacurta har blivit utslängd ur sin nya flotta lägenhet i centrum. Jodå, han har betalat hyran, men nu måste man göra om golven under två veckor. Sedan en vecka sitter han i en stuga i Sälen och räknar snöflingorna, som sakta dalar ner. Dock inte i tillräcklig mängd för att han och hans fru ska våga sig ut i störtloppsbacken. Han beklagar att vi får spela helgens matcher utan en av våra bästa vänstersläggor.


Stabsläge

De illasinnade förkylningsbaciller, som nu angriper Dalarna med stor kraft, har drabbat även BK Milan. Vi går därför nu upp i stabsläge. Leverantörer av pappersnäsdukar, liksom av halstabletter, rapporterar tomma lager. Vi kommer dock att försvara oss till sista man. Åtgärdslista enligt följande. 1. Vi slutar att kladda på varandra efter varenda strajk och spärr. En liten lätt spark är dock tillåten. Det fungerade bra vid gårdagens träning. 2. Vi slutar att snyta oss i näven. 3. Vi ökar nyttjandet av sprit, till händerna alltså. 4. Skilda sovrum anbefalles. 5. Alla ligamatcher under perioden 21-25 oktober inställs. Stötta varandra! Vi ska klara av det! Den som inte följer reglerna får hosta upp en ansenlig bötessumma.


Två föredömen

Då har vi klarat av 10 någorlunda välbesökta träningar sedan säsongstarten i augusti. Två hjältar har deltagit i samtliga. Det är Raiola och Bacchus, som försakat alla andra fritidsintressen under en så lång period för att få träffa sina kära klubbkamrater. Beundransvärt!


Många om budet

I samband med städningen av minibussen i fredags kväll upphittades en form. Svårt att säga vem den tillhör, eftersom så många påstår sig ha tappat formen i onsdags under tävlingarna i Visby. Under torsdagens bankett hade ju alla funnit formen, tycktes det. Ett mysterium! Ring till UK-chefen och berätta hur din form ser ut!


Tillkännagivande

BK Milans priskommitté har, precis som akademien, fyllt på vid sitt bord med nya fräscha kulturprofiler. Efter överläggning har dessa utan vånda enats om årets pristagare i hemsidans skaldekonst.

Som alla tidigare år går priset år 2019 till Kaká.

Kommitténs oanständige sekreterare meddelar motiveringen:

För att han, återigen, med ett oförlikneligt och även för illitterata helt begripligt språk, på ett positivt sätt åskådliggjort och illustrerat våra, inte alltid så lättbearbetade, förehavande inom olika processer.


Du får ingen medalj

Jag råkade slå på morgon-TV på förmiddagen. Där spelade Sven-Ingvars sin nya låt, ”Du får ingen medalj”. Det kändes som ett slag i ansiktet efter det vi har upplevt under veckan på Gotland. Hur ska då inte Donadoni känna, som i sista starten dalade ner från silverplats till en fjärde. Han slog i särklass högst av alla 21 i vår trupp med sina 1065 på de elaka ansatserna. Livet är inte alltid rättvist. Tillsammans med Castello blev han också bästa tvåmannalag från Dalarna med en fin 11:e plats.


Medaljens baksida

Det var ju kul att få en bronsmedalj och framsidan pryds av ett bowlingklot och tre käglor, vilka symboliserar dem som stod kvar efter varje försök. Medaljens har också en baksida. Där står ordagrant ”Näst sist av fyra deltagare, med ett snitt knappt överstigande normal motorvägsfart.”


Ingen blev dyngrauk

Äventyret är över. Alla är någorlunda välbehållna hemma. Våra 12 tappra milankrigare drog i härnadståg till Gotland för att vinna ära, guld och berömmelse. Det var lätt att inta ön. Av Peter Hultqvists stora nya försvarsstyrka syntes inte ett spår. Det bidde till slut en bronspeng. Det var Laudrup som, trots skada, kunde bärga en hedrande tredjeplats. Men vi vann i vanlig ordning banketten. Ingen hade skvätt på sig så mycket raukvatten som vi. Det låg en skön doft av Aqua Vera över hela festlokalen. Vi var också mest högljudda. När Laudrup kallades upp på scenen, visste jublet inga gränser. Problemet var bara att han satt på muggen och kollade basketresultaten. Pinsamt! Vi kommer att hissa upp hans matchtröja i taket på San Siro i stället. Våra medföljande slavinnor Ulla och Inga-Lill glänste och tog hem en guldmedalj och en brons. Vi gratulerade artigt, men det drog onekligen en viss vanära över oss modiga herrkrigare.

Lopez satsade stort. Dagen innan avresan slängde han sina klot i Faluån och åkte till Sandviken och köpte två nya, glänsande, självsökande missiler. Han har inga spärrar den mannen. Det hade han inte på Gotland heller, men i den sista serien rullade han in 242. Vet i sjutton hur det gick till. Han döptes på fläcken till Patrik Sjöberg, men våra medföljande väninnor tyckte att han mest liknade en gammal, rostig Volvo 242, vilket numera är hans nya artistnamn. Kärt barn har många namn. Vi kommer inte att hissa upp hans matchtröja i taket.

Dagsutflykten till Fårö blev resans höjdpunkt. Ingmar Bergmans ande vilade över ön. Plötsligt stoppades vi av Håkan Söderkvist. Annars måste det ha varit hans bror. Så lika var dom. Han hette i alla fall Gren. En jättelik asp hade fallit över vägen. Vi fick vänta en halvtimme, medan han kapade stammen och plockade bort gren för gren. Hungern höll på att slita oss i bitar. Alla näringsställen var stängda. Mazzola, med tre brutna revben, lotsade oss till raukparken på västra sidan av ön. Vår största skönhetsupplevelse under resan, med undantag för Volvos 242. Själva Visby var också en höjdare. Så gammal, så vacker, så välskött, så trygg. Att gå genom stadens gränder om nätterna kändes betydligt tryggare än i Falun. Ett varmt tack till Hans Engström, som hade planerat resan på ett föredömligt sätt.


Extra meny. Mobilvänlig
Sponsorer


Klot mm.

Klotborrare:
Oves bowling, Sandviken
Anders Hermansson.
Borrbussen Pro shop.

Klotvård och tillbehör : Ingvar Hernhag

Senaste kommentarerna
  • Redaktionschefen on Costacurta utkastadOch med tanke på sjukvården idag. "Bland annat brist på provtagingsrör, sterila handskar och slangar till respiratorer. " så är...
  • Leif Ohlsson on StabslägeHej igen. Jag som rehabiliterat i flera veckor känns stabsläget oroligt. Finns det tillräckligt med heltäckande suspensoarer ? Annars viker...
  • Sportchefen on TillkännagivandeTack! Jag skänker 10% av prissumman till klubbkassan.