Div 3

 

OBS!  OBS!  OBS!

Samtliga matcher i helgen inställda!

 

 

U 67, 4-manna

 

 

V 75, 4-manna
Scoring online
Logga in
Ej inloggade:
Inloggad:

Author Archive

Nya vinster, nej

Dagens båda matcher mot Stöten F1 gav oss en påminnelse om konkurrensen.

Man vinner sällan matcher numera på poäng kring 5200 där våra båda lag hamnade. A-laget förlorade med 7-13 trots att motståndarna tydligt sparade på krutet till matchen mot Milan F. Trots att F-laget (återigen) slog nästan lika hög poäng som A-laget blev förlustsiffrorna därför hela 1-18.  Bäst i BK Milan denna dag blev tre F-lagare, Gabriel med 748, Llorente med 731 och Maldini med 690. Dessa tre imponerade med sitt spel. Gabriel hade över 600 efter 3 serier och avrundade lugnt medan Maldini ökade succesivt och toppade i sista serien. Ingen A-lagare över 700 alltså med Gattuso närmast med 689. Paret Gren/Laudrup tog tre banpoäng och var bäst på det.

 

 

Superserien

I morgon är det sista träningen i månaden och det betyder att vi skall ha träningstävling. Denna gång blir det SBF:s ”Superserien”, ibland kallad ”Falsk 300-ing”. Vi spelar 3 serier och tar det bästa från varje till en superserie. Max poäng är då 300. Lycka till!

Rättviks lag är svåra att slå

Ingen revansch för Milan idag. Gårdagen trend höll i sig och Rättviks B-lag vann mot Milans B-lag med 13-7. Inte ens hjälpen från ”A-lagaren” Honda förslog. Han gjorde emellertid sin plikt och var överlägset bäst med fina 721 och 3 banpoäng. Alla Milanspelare tog banpoäng och matchen var helt jämn efter två serier tack vare en förträfflig andra serie på hela 727. B-lagets totalpoäng i dag blev jättefina 2656 och snittbättre än A-lagets och helt likvärdigt med F-lagets från i går. Kanske aktualiserar detta idén att tolka ”efternamnbokstäverna” för lagen annorlunda. DVS: A skulle betyda Andra laget, F betyda Första laget och B betyda Bästa laget. Ett extra styrelsemöte får ta upp frågan och som tidigare avvisa dessa relevanta tankar.

Ludvika, inget att hämta där

BK Milans F-lag for till Ludvika utan direkta vinnartankar. Helt rätt tänkt.

Båda matcherna förlorades med stabila 182. I första mot BK Wege F lade sig inte mindre än 6 milanspelare för säkerhets skull under 600. Totalpoäng sällsynta 4565. Helt osolidariska var Nordahl och Maldini och bröt mönstret genom att vräka på med 653 resp. 614.

Match två mot BK Wege A gav av någon anledning betydligt högre poäng men motståndet var också avsevärt bättre. Totalpoängen blev 4898. Även här blev högsta poängen 653 av Maldini följd av Liedholm på 633.

Bästa banplockarpar blev Maldini/Pirlo som tog banpoäng i båda matcherna.

Hemmaspelarna visade att banorna var bra genom att 6 spelare klarade 700, en 800 och en hela 900.

Trots förlusterna och de mediokra siffrorna kan denna bowlingdag i sin helhet betraktas som en nöjsam tillställning.

Träningstävling i morgon

Vid tisdagens träning skall vi trimma vårt spärrspel. Datorn får ställa upp slumpvis placerade enkelkäglor som skall tas bort, gärna med elegans. Har tänkt att vi spelar 15 sådana uppställningar. Datorn anger i procent hur bra man lyckas. Tror knappast att någon klarar 100 % dvs alla 15. När denna träningstävling är avklarad fortsätter vi träningen som vanligt.

Fall framåt trots allt

BK Milans F-lag kämpade återigen mot övermakt i form av BK Karma F som vann komfortabelt med 16-4 efter 4 serier med 4-1. Matchen dominerades av en knappt tonårig stjärna i Karmas lag. Han dundrade in 782 med elegans och var totalt överlägsen. Bäst i hemmalaget var idag Nesta med 666 följd av Gren med 652. Nesta var även vår bästa banpoängplockare och tog två tillsammans med Gabriel. Bacchus svarade för en i sig en unik prestation med sina totalt 4 strike. Troligen något slags rekord. Totalpoängen för hemmalaget blev 4959 vilket är en viss ökning. Vi har alltid trevligt på våra matcher och tar nu nya friska tag efter speluppehållet!

Vi hade inte precis tur med vädret

BK Milans F-lag gjorde inte direkt någon succé på dagens bowlingturné i regn och busväder. Ett snitt på strax över 150 är inte imponerande och det blev också två klara förluster. I Malung vann Skinnarna F jumbofinalen med 16-3. I Borlänge blev vi mera väntat utklassade av serieledarna BK Mas som vann med 18-2. Bäst i båda matcherna var inhopparen Kaká med utmärkta 673 och 671. Tala om jämnhet! Mest glädjande var nog annars Lopez som visade upp ett nytt, fantastiskt fint, strikeslag. Det satt väldigt ofta klockrent i fickan och han blev också ”tvåa” i båda matcherna med 664 resp. 640. Trots det tråkiga vädret och förlusterna blev dagens resa en  trevlig tilldragelse. Tack för det alla sympatiska och hyvens bowlare!

Årets första B-lagsmatch på San Siro

Bortalaget, BK Karma B, som bl.a. mobiliserat en elitspelare och en 10-årig blivande elitspelare, var lite för bra och vann med klara 15-5. Publiken, som till övervägande delen bestod av bagare och klubbordföranden, fick ändå glädjas då och då. Mest kanske när Bacchus, på ett sätt som egentligen trotsade fysikens lagar, lyckades ta en viss splituppställning. Då ville deras jubel nästan aldrig ta slut. Bäst i BK Milan B var för dagen Costacurta som med ett stabilt spel uppnådde goda 653. Alla hemmaspelare tog banpoäng och totalpoängen blev skapliga 2472.

Extra meny. Mobilvänlig

Missa inte…

 • 8/12 KM Utan gemensam fika!

 

 • ??/? Miljonregn på Lotto & Stryktipset
 • Luciafika INSTÄLLD
 • Julbord INSTÄLLD

Hoppas du inte missat…

 • 12/12 Julbord
 • 17/12 Skinkslaget
 • 30/12 Mellandagsträning
 • 11/1 Brunch med minijulshow
 • 1/2 Arbetsmöte
 • 1/5 Sommartoppen börjar.
 • 8/5 Årsdagen. Uppskjuten till nästa år.
 • 15/5 Klubbfika
 • 18/5 Sköna Maj Bowlingtävling
 • 20/5 Milan Open i golf
 • 11/8 Första träningen
 • 15/8 Årsmöte
 • 3/10 KM Boule
 • 19/11 Vandring. Samling 10 vid Stångtjärnstugan
Klot mm.

Klotborrare:
Oves bowling, Sandviken
Anders Hermansson.
Borrbussen Pro shop.

Klotvård och tillbehör : Ingvar Hernhag
Ultraljudstvätt: Ronny Boström

Sponsorer


Senaste kommentarerna
 • Leif Ohlsson on Trevlig helgDet kommer, Go natt. 😴🤑
 • Llorente on Trevlig helg3 rätt på Lotto 1 - ingen vinst. 2 10:or på tipset som gav 23kr/st = 46kr tillbaka!
 • Leif Ohlsson on Trevlig helgSamma till dig.