Datavetenskap…..

Nu finns kontaktuppgifter igen under ”Bowlarna” Glömde lägga in koderna efter att jag ändrade utseendet i höstas.
Jag ändrade även lite kod under ”Biografi”, där man kan skriva om sig själv. Det fanns en bugg som la till texten ”Ingen kommentar” varje gång man varit på sidan ”Min profil”

Glömt eller inte fått något lösenord? Man kan alltid klicka på ”Glömt lösenord”. Har man en giltig mailadress så får man automatiskt ett nytt lösenord i sin mailbox. Skriv ditt Användarnamn och klicka sedan på ”Glömt lösenord”

Överkurs – Lanetalk

Det är Lanetalk som har dom flesta hallars Scoring Online. Scoring online fungerar/visas olika beroende på om man sitter vid en dator eller använder mobilen. Jag misstänker även att olika hallar köper olika tjänster och det är därför sidorna visar skiftande information.

Men för den som vill grotta in sig djupare i sitt spel följer här en liten (?) instruktion.
Gå in på lanetalk.com. Scrolla ner en bit och klicka på Open Scorecard

Välj ett ”Bowling center”
Skriv in ”Namn”. Observera att det är känsligt vilket namn. På träning kanske du använt ditt smeknamn eller något annat ”konstigt”. Söker du uppgifter från en match så är det ditt riktiga namn du söker på (Om hallen stavat rätt)
Väl datum.
Klicka på ”Search”

En söklista ska nu dyka upp. Dubbelklicka på den rad du vill öppna.

Vips. Alla dina strikar poppar upp. Ja, även missar….

Bits – Spelstyrka, handicap och en massa statistik

Gå in på Bits
Klicka på ”Mitt Bits”

Överkurs – Chrome

Din webbläsare kan ju spara lösenord för att du snabbt och enkelt ska kunna logga in på diverse hemsidor. Det kan då vara lätt att glömma vad man hade för lösenord. Det går att läsa av dessa lösenord om man går in på webbläsarens inställningar. Jag använder Chrome till 99%. Så här kommer en guide hur du hittar lösenorden i Chrome.

Klicka längs upp till höger på dom 3 strecken (Tror det var streck. Jag använder ett tema som ändrat utseendet på min webbläsare )
Klicka på ”Inställningar”

Välj Autofyll och Lösenord

Nu fick du kanske upp en LÅNG rad webbadresser. Det har då jag

Leta reda på bkmilan.liljeholm.net och ditt användarnamn. Klicka på ögat. Nu får du en ruta där du skriver in datorns lösenord eller pinkod. Vips – Ditt bkmilan lösenord dyker upp.

Chrome i mobilen har liknade förfarande.

Bonus – Irriterande meddelanden i Windows

Tack för frågan. Nu fick jag själv gå in och ta bort dom irriterande aviseringarna som poppar upp stup i ett nere i högra delen på skärmen

Öppna datorns inställningar: Windowsflaggan – Kugghjulet.

Klicka på ”System”

Välj ”Medelanden och åtgärder”
AV!

 

 

Jag lägger in en länk till detta inlägg under ”Klubben” – ”Hjälpsida”