Den ljusnande framtid

Nu är det dystert. Men det finns ljuspunkter. Förut räckte pensionen ganska lagom. Nu blir det plötsligt en skvätt över varje månad. Har ni samma upplevelse? När man varken röker, dricker eller springer efter fruntimmer, jag hinner inte ifatt dom längre, så blir det förstås pengar över. Dessutom ingen bowling, inget gym, inga resor, inga konditoribesök (tidigare ca 4 per vecka), inga klädköp och inga besök i spelbutiken. Så klart det blir pengar över. Jag lägger hundralapparna i en plastpåse, som jag gömt på hemligt ställe. Den har blivit stor som en handboll. När samhället är öppet och fritt igen, tar jag fram påsen och åker ner till Chrille, slänger upp påsen på disken och ber om ett årskort. Har svårt att se att Chrille skulle säga nej. Jag kommer att spela varje dag och Chrille får sin likviditet förstärkt i en svår tid. Win-win. Problemet är bara att jag har glömt var jag gömde påsen, men den kommer säkert fram i vårstädningen. Den ljusnande framtid är vår!

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Redaktionschefen
Admin
1 year ago

Och vi som inte har kontanter? Jag Swishar. Pengarna försvinner från kontot. Men vet inte vart dom tar vägen. Sökt på nummret. Ska tydligen gå till frun. Men hon har inte sätt några. Påstår hon…