Forskarrapport 2

Våra forskare skräder inte orden i delrapport 2. Man menar att jämställdhetsarbetet i vår klubb är katastrofal uselt. Styrelsens 5+2 ledamöter är samtliga herrar. Man hittar endast en kvinna i organisationen och det är i valberedningen. Kvinnorna får dock sköta vissa enklare uppdrag som kaffebryggning, uppskärning av smörgåstårtor och att behaga herrarna i största allmänhet. Forskarna hugger också ner på ekonomin i ett längre perspektiv. Man lämnar ett konkret förslag till radikal förändring enligt följande:

BK Milan startar en nattklubbsshow med manlig strip-tease. Vi hyr San Siros stora scen. Vi tar in ca 1.000 gäster (kvinnor medelålders+). Lokalen kanske räcker. Dansare blir 22 av våra licensierade lirare. Vårt eget husband, ”Triss i ess”, bestående av Honda, Nesta och Donadoni, står för musiken. Entré 400 kr, men då ingår kaffe och 7 sorters kakor i pausen. Scenen är belägen högt över publikgolvet, varför vi håller det för osannolikt att kvinnor i övre medelåldern ska kunna klättra upp och antasta oss dansare. Jag ser redan framför mig det magiska finalnumret med 22 dansare iklädda enbart fikonlöv, och så munskydd förstås. Våra musikanter får klara sig utan fikonlöv. Dom har ju instrumenten att skyla sig med.

Använd nu Påsken på rätt sätt. Se över era kroppar, ät mindre, drick mindre, dansa mer och träna in några eleganta, upphetsande ”moves”. Om vi lyckas, så går vi mot en ljusnande framtid, full av berömmelse, jämlikhet och ekonomiskt oberoende.