Mats fyller 80 år

Vi gratulerar idag vår ordförande på 80-årsdagen. Mats har varit den drivande under BK Milans bildande. Vi vågar påstå att klubben inte hade funnits utan hans engagemang och arbete. Vi känner Mats väl genom alla träningar, matcher och resor under åren. Många har också känt Mats och spelat med honom långt innan BK Milan bildades.

Men visste ni detta om Mats:

Han är visserligen en stor bowlare, dubbel världsmästare (återkommer om det), men det är nog på fotbollsplan han gjort de största avtrycken som elitidrottsman. Han har av någon anledning hela sitt liv bott intill fotbollsplaner. Redan som 11-åring blev han värvad till Motalas P16 till föräldrarnas förskräckelse (”Ska vår lille Mats spela med de stora pojkarna”). Senare, under sin tid i Uppsala, blev han värvad av Sirius i div 2. På den tiden var div 2 andra divisionen, dvs det som idag kallas Superettan.

Vad kan Mats mer än att bowla och spela fotboll? Jo, han är en hejare på laga ugnspannkaka och pyttipanna. Blir han ombedd att laga någon annan mat blir svaret ”Jo, men vi kan gå ut och äta i stället”. Han kan också cykla runt Vättern på en gammal damcykel och det kan vi lova, det är en bedrift. Ja, sen kan han förstås rabbla alla kaféer mellan Falun och Borgholm. Ryktet säger att det tar Mats och Irene tre dagar att åka till eller från Borgholm pga alla kaféstopp.

Mats föddes i ett hem där föräldrarna var engagerade i IOGT-NTO och det har Mats också varit hela livet. En gång hade dock familjen sina tvivel då Mats på Midsommardagen var helt blåslagen och såg ut att ha festat hela natten. Det visade sig att han räddat yngsta dottern från ett fall i trappan och därvid själv råkat slå sig.

Hur var det med det där med dubbel världsmästare i bowling? Jo, Mats har vunnit IOGT-NTO globala mästerskap i bowling inte mindre än två gånger. En gång i Tyskland och en gång i Finland.

Vi lyfter på hatten för Mats och med fyra leverop önskar vi honom en fantastisk födelsedag.

Styrelsen

Mats förbereder sig för match.

 

Spelare i Kalmar tar selfi med sin idol.

Vilken diva….

Coca Cola DIVA