Milan Cup

Vi samlas i Chrille arena kl. 14.30 så att vi får tid till den spännande banlottningen inför grundomgången. Redan här kan ju mycket avgöras även om spelupplägget i sig medför att alla har goda utsikter till framgång. Själva spelet är tänkt att börja kl. 15.00.

Vi kan inte räkna med att det finns någon försäljning i hallen av vare sig mat eller dryck. Ingenting hindrar dock att man tar med egen förtäring. Klubben bjuder på kaffe och Baggiobulle.

Vinnare och tvåan får goda priser. Dessutom kommer några priser att utlottas bland övriga spelare.

Avgiften för denna trevliga eftermiddag är satt till 100 kr.

Milan Cup kommer att spelas i 5 ”omgångar”. Först en grundomgång med tre spelare på varje bana som spelar 3 enkelserier. Vinnaren av serie 1 får 1 poäng, vinnaren av serie 2 får 2 poäng och vinnaren av serie 3 får 3 poäng. Det är alltså 6 poäng som skall fördelas och resultatet är inte klart förrän alla 3 serier spelats. Om två spelare får 3 poäng var så vinner den som slagit högsta enkelserie.

Både 1an och 2an från de 8 banorna går vidare till åttondelsfinal. Allt fortsatt spel är i form av enkelserier två och två.

16 spelare spelar alltså åttondelsfinal.  De 8 vinnarna där går till kvartfinal. Sedan är det dags för semifinaler och den stora finalen.

Efterhand som spelet fortskrider kommer banor att bli lediga för spelare som inte ”gått vidare”.  T.ex. är under semifinalspelet 6 banor tillgängliga.

Vinnaren kommer att tituleras ”Milan Cup mästare 2022” men slipper att dra hem någon pokal.