Nu drar vi till skogs

Vår vandringsvägledare bjuder in oss till säsongens första skogsvandring. Huvudspåret är onsdagar, men vi kan inte bärga oss. Vi gör en mjukstart redan i morgon, måndag, i världsarvet kring gruvan ca 5 km. Samling vid Stora Coops parkering kl 10.00. Molnigt, 1 grad varmt och 3 m/s. Det kan vara läge för långkalsonger.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Redaktionschefen
Admin
1 year ago

Redaktionen som inte går upp mitt i natten i onödan (Endast om det är något tåg som måste köras) tog sin 5km promenad efter lunch runt gruvliga (inte liknas med Faluns gruvliga) industriområdet ”Södra backa” Bland bilar, bussar, lastbilar, asfaltsläggare och vältar. Grävmaskiner, långtradare, bärgare och hjullastare. I bullret av Stena metallsortering och doften från färskt virke från Karl Hedins. Ljudet av diesellok och doften av ny impregnerad slipes. I vägdamm och avgaser. Drog säkert på mig någon luftrörsåkomma, Men gjorde även ett klipp på Dollar Store som hade utförsäljning pga flytt till Norra Backa.

Llorente
1 year ago

Det kom 3 vandringssugna och en hund till dagens utflykt som var förlagd till den gruvliga delen av Falun! Färden gick förbi gruvan och upp mot Gamla Berget för att sedan gå förbi Krondiket på väg mot Götgården och därifrån ned mot gruvan på okänd väg! Vi fikade mitt ute i ingenstans och vi njöt i fulla drag i det fina vädret! Solen sken och fikat smakade bra ! Vandringen tog c:a 2 timmar och blev lite längre än det var tänkt!