Ovisshet råder

Pandemin fortsätter. Det råder stor ovisshet om, när vår hall kan  öppna igen. Vår träningsstart den 11 augusti, liksom seriestarten den 12 september, är i farozonen. Svenska Bowlingförbundet arbetar med 4 alternativa planer för höstsäsongen, varav en är start i oktober och en annan start i januari. Man skriver också i ett meddelande att ”personer i riskgrupper samt personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus. Man har rätt att delta, men då är det på egen risk”. Hoppsan! De flesta i vår stolta klubb är över 70.

Vad vi med säkerhet vet är att vårt årsmöte hålls den 15 augusti kl 12 i Kyna. Då vet vi säkert också om det blir ligastart den 12 september och om vi har någon hall. Kanske startar vi i stället en kurs i golf för att behålla den goda klubbgemenskapen? Eller en sångkör, utomhus? Kanske behöver vi avanmäla ett eller två ligalag? Ska skogsvandringarna gå mot en ny vår?

Jag vill nu att de medlemmar, som p g a Coronapandemin inte tänker träna eller spela matcher i höst, meddelar mig snarast per mail till mats.hh@telia.com eller mobil 070-536 99 82. Då kan vi lättare planera för antal lag den kommande säsongen. Kanske behöver vi rekrytera ytterligare några spelare.

Vi får aldrig ge upp hoppet. På något sätt ska vi ta oss ur denna svåra situation. Vår lagmoral är en styrka.

1 svar

  1. Leif Ohlsson skriver:

    Tack Mats, för ditt inlägg med tanke på den situation som svensk bowling befinner sig i. Jag och Du och halva laget födda på 40 – talet är uppfostrade i den här fantastiska bollsporten. Kommer du ihåg ” och guldet blev till sand” . Det blev Guld, för dig o mig i 2 – manna, DM för seniorer, år 2001 – 02 . Jag o Marianne hör av oss om vi känner för att fortsätta i klubben. Sprit handskar munskydd ocn 2 meter, hur nu det ska gå till.??