Skruv lös på PRO:s riksmästerskap i Nyköping den 6 oktober!

Vi var sex milaneser som anmält oss; Nordahl, Mazzola, Boffi, Ronaldo, Laudrup och Beckham. Det startade illa med att Nordahl femton minuter före avresa meddelade att han hastigt insjuknat i förkylning och omtänksamt förklarade att han ville vara med men inte ta risken att smitta oss andra. Ronaldo styrde minibussen som om han inte gjort något annat så resan blev trygg med kamratligt språkande.

Nästa bakslag kom när vi anmälde vår ankomst till hallen, där man frankt framförde att banketten blivit inställd två veckor tidigare för att vi inte (!?) anmält att vi ville vara med på banketten, vilket för övrigt ingen annan heller gjort (!!!???).

Beckham skruvade inte, gick istället rakt på sak; förklarade för distriktets ordförande att vi visst anmält oss och att detta måste vara en arrangörsmiss. Ordföranden medgav missen, bad om ursäkt och skulle ordna bättring till kommande år. Det blev lite dividerande om orsaken till missen, någon menade att informationen varit oklar, en annan att man missförstått ordet bankett, trott att det rörde sig om en blankett, och sådant ville man inte befatta sig med, men naturligtvis ville man träffas, äta, roas och mysa.

Var det kanske nämnda bakslag som tog musten ur Nordahl, Mazzola, Boffi, Ronaldo och Beckham? Hur ska man annars förklara en ovanligt medioker och ojämn insats från dessa? Troligtvis hade även Laudrup blivit påverkad, visserligen var slagningen på hans två första serier på godkänd nivå, men inte på den höga nivå han vanligen håller. Sedan visade han att formen finns där, de följande fyra serierna låg snittet en bit över tvåhundra och han hade tävlingens fjärde högsta resultat på en serie, 256! Laudrup avancerade för varje serie och blev till slut bland de tio bästa av åttiotre deltagare. Dessutom var Laudrup och Boffi en hårsmån från att bärga en bronsmedalj i tvåmannalag!

Trots utebliven bankett hade vi mycket trevligt när vi tillbringade kvällen tillsammans på hotellet med kortspel och hemresan på fredagen blev lika trygg som nedresan.

Vi kommer igen nästa år och då ni, då blir det inga bakslag, inte så mycket dalj, men helt klart medalj!

Beckham