Ur minnenas arkiv

För ett och ett halvt år sedan for tiotalet Milangubbar till Visby för att spela SPF:s riksmästerskap i bowling. Vi bodde ett par nätter på hotell. Det var fullbelagt. I frukostmatsalen var det kö för att få bord. En ung tjej skötte ensam ruljansen med bravur. Så fort ett bord blev ledigt kom hon som en blixt och gjorde rent och snyggt för nya gäster, samtidigt som hon löpande fyllde på frukostbuffén. Vi imponerades av hennes proffsighet. Jag kände mig tvungen att berömma henne för hennes fantastiska serviceanda. ”Tack”, sa hon ödmjukt. Och jag fortsatte, ”kan du också torka av mig om mun, tror du?” ”Självklart”, sa hon.”Jag ska bara hämta disktrasan i köket”. 10-0 till tjejen.
Det var vid samma mästerskap som Lopez ”råkade” slå 242. Han fick av sina s k kamrater på direkten två nya artistnamn, ”Volvo” och ”Patrik Sjöberg”.